Du är utanför kartan

Ni hade antagligen ingen aning om detta men jag har framfört poesi förut. Sakta i backarna säger ni, ta det från början.

Kaskad, Blackeberg, 9 december förra året, Open Mike Nite.

Tärna Folkhögskolas julavslutning, en vecka senare, få kom undan.

Och nu tredje gången, lördagen den 12 februari, Ställverket, Täljstenen i Sala, 15.00.
Var där eller var en fyrkant.

Du är utanför kartan, heter föreställningen. Poesi eller vad det nu kan kallas, framfört av flera av oss i min klass, under namnet GPS (Grupp På Scen). (Val)fri entré.

Det kommer handla om sådant som kan kopplas till GPS:er – teknologi, riktlinjer, möjligtvis ilska och kanske om man har tur lite humor.

Det blir en hektisk vecka fram till föreställningen, och kanske kommer jag skriva något om mina svårigheter med att få in dikterna i skallen. Kanske. Håll er uppdaterade för säkerhets skull.

Vi syns där eller nåt.

Om NuYu

»Man formulerar sig och tror att det ska hjälpa mot något.« - Anna Hallberg Visa alla inlägg av NuYu

2 responses to “Du är utanför kartan

 • PJ

  Intressant. Jag haft lust att prova, men jag är för feg – Både på grund av att tala är min svaga sida och den blir svagare om jag ska stå och prata inför en klass till exempel. Sedan är det så klart att kunna komma ihåg, som du nämner. Men jag ska göra det någon gång, för om jag inte gör det vet jag ju inte hur det är samt att jag inte kan bli bättre på att tala om jag inte talar mer.
  Jag ska börja skriva på en diktsamling som projektarbete, för övrigt!

  • NuYu

   När jag pratar brukar det blir rörigt, men jag gör och gillar det ofta ändå. Att stå på scen… det är spännande. Det blir enklare att tala på en scen om man kan sitt material har jag dock märkt, ska jag bara stå och improvisera blir det mest blaj.

   Först när jag skulle lära mig en text gick jag mest och fördömde det hela, sedan när jag tillslut fick in texten i skallen kändes det helt fantastiskt. Som om jag låst upp något nytt hos mig själv.

   Men det har inte blivit lättare att lära sig berätta texter utantill än, så jag får slita som om det vore första gången varje gång.

   Du bör absolut testa. På en öppen scen någon gång kanske. Där jag var, Kaskad, var det väldigt trevlig och välkomnande stämning.

   Coolt med det som projektarbete! Länge sen jag läste något av dig, får nog försöka hitta lite tid och kolla in igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: