Mötet med igår mötet med idag mötet med då mötet med nu mötet med alltid

Har du någonsin fått känslan av att ditt liv består av förgängliga dagar du tycks glömma direkt, men verkar fastetsade vid en upprepande och bestående händelse? Vid mötet med denna händelse känns det som om allting annat bleknar, som om den alltid varit, om och om igen. Du hör väckarklockan ringa, borstar tänderna, rakar dig, matar fiskarna, går ut med hunden, åker till jobbet. Kanske är det då du känner den, om du någonsin känt den. Kanske är det då livet känns plötsligt tomt, urholkat, och närmast skrämmande enformigt. Känslan av en déjà vu, men så mycket kraftfullare. Du har enbart upplevt denna händelse. Igen och igen. Allt annat har suddats ut.

Sedan är den borta. Du fortsätter med ditt liv.

Om NuYu

»Man formulerar sig och tror att det ska hjälpa mot något.« - Anna Hallberg Visa alla inlägg av NuYu

4 responses to “Mötet med igår mötet med idag mötet med då mötet med nu mötet med alltid

 • Oskar Källner

  Jag har mött känslan. Och vandrat genom den ut på andra sidan. Livet är förgängligt, alla dessa dagar försvinner som sandkorn i tidens ström. Men det måste inte vara tomt, urholkat och skrämmande enformigt.

  Det finns ett liv, i ständig förnyelse, med liv och liv i överflöd. Varat är aldrig en dans på rosor, men även törne har sin charm, och blommorna är vackra medan de varar. Man kan sörja deras bortgång, och det vackra som finns i deras skörhet, men det kommer alltid nya knoppar och nytt liv.

  När man omfamnar livet, kan man till och med finna något skönt i att borsta tänderna, raka sig och mata fiskarna.

  (Väckarklockor däremot, de är onda och enbart onda!!!) 😉

 • RJ

  Jag tolkade texten som en kritik mot tråkiga vardagssysslor. Att man vaknar upp helt plötsligt och inser att man gör samma sak hela tiden. 😛

 • NuYu

  I nästa sekund möter du en känsla som säger precis tvärtom, omfamnar det lilla och vackra som varje dag innehåller, trots att du gör samma sak. Allt beroende på vilket perspektiv du använder i nuet. Men det blogginlägget har jag nog redan skrivit.

  Kul med tolkningar, åsikter, tankar och idéer. Men det där med rakning, oftast vill jag bara göra likt en viss tuta i Parodius-spelen och skrika: ”Shaving is boring!” Ett utmärkt vapen dessutom. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: