Ny b(l)ok

Bloggkamraten och cineasten RJ kom för någon dag sedan med förslaget att jag skulle släppa en bok med mina blogginlägg. En blok, helt enkelt, för de som inte visste att begreppet faktiskt redan finns, och att folk även fått priser för sina blokar. Så långt har världen alltså gått.

Jag håller i detta nu på för fullt med bloken, som kommer heta Skymningsord, innehålla alla noveller och dikter från denna sida samt en del annat material jag skrivit under tiden – texter ingen ännu läst. Så att även den som plöjt alla mina inlägg kommer finna något nytt, samt kanske en och annan hemlighet om mig. Det återstår att se. Mer om detta när det närmar sig release.

Om NuYu

»Man formulerar sig och tror att det ska hjälpa mot något.« - Anna Hallberg Visa alla inlägg av NuYu

7 responses to “Ny b(l)ok

 • Emelie

  Det låter otroligt spännande! Jag vill också skriva en blok nu känner jag…

 • Leorio

  Ah, nice. Härligt namn. Riktigt framåt och produktiv nu känns det som…

 • Silke Neryn

  Folk får ju priser för vad som helst idag; inte för att heller jag saknar material till att slänga ihop en dedicerad novellsamling eller kultur/konst-texter i blokform.

  Men då väntar jag hellre ett par år och kommer ut med en antologisk bibel vid namn Heureka som summerar minst tio års skrivande – undertitel: Silke Neryn: 2006-2016 – eller något annat lika passande överambitiöst.

 • Silke Neryn

  Jag antar att vad jag egentligen försöker säga är att jag har svårt att relatera till den här konservativa – för att inte tala om kontraproduktiva – traditionalismen som vissa bloggare verkar uppvisa. Ingenting verkar vara värt något om det finns i gammal fysisk bokform.

  Man kan fråga sig varför en bloggare som din vinnare däruppe, en person som har tusentals läsare på sin blogg, någonsin skulle behöva känna sig manad till att ge ut en bok som kommer nå betydligt färre. Istället för att verkligen se det fantastiska man har, så blickar man tillbaka mot en gammal norm i potentiell upplösning som lyckas leva vidare mycket just på grund av sådana som en själv.

  Personligen ser jag Internet som det vackraste och mest meningsfulla som hänt skrivandet sedan Henry Miller och andra rännstensmodernister skapade en ny skönlitteratur på trettiotalet. Där det fina just är att det är gratis, öppet till alla, och omfamnades en ny friare väg fram för det skrivna ordet bortom byråkratiska maktinstitutioner.

  Vill man tjäna pengar så är det väl dags att försöka skaffa sig sponsorer eller skriva någonstans där de betalar för dina texter. Men kan vi inte försöka enas om att vägen fram, knappast någonsin är att frångå den – äntligen – pågående revolutionen för en tusenårig konservatism som fortfarande säger nej till sådant som kan anses opassande när den bara känner för det.

 • NuYu

  Nog är det konservativt alltid, men du kommer inte ifrån faktumet att mycket av värdet i just böcker ligger i ett blädderexemplar. Folk säger det själva, visar det och självfallet fortsätter tryckerierna att pumpa ut just det som kommer tjäna pengar. Ibland sådant som redan legat uppe på nätet i flera år.

  Revolutionen kommer – som det ser ut nu – inte att ske i en nära framtid, eftersom det förutsätter att människor förändrar sina uppfattningar. Och förändring är läskigt. Bara för att tekniken finns, och att det möjligtvis är dags att ta ett steg längre, betyder det inte att folk gör det. Det kommer vara en lång, seg väg med papper på papper, men där det i slutändan kommer finnas så mycket information att våra hjärnor kollapsar. Vi är trots allt fortfarande kvar i stenåldern och detta faktum kan ingen ändra på.

  Drömmen om internetrevolutionen förblir oförenligt med dagens samhälle. Om konsten verkligen ska kunna lyftas fram krävs det att den blir något annat än bara ett sidospår i jakten på en välfärd byggd på siffror. Antagligen genom att bli en naturlig och fungerande del av siffrorna, eller genom att vi helt reducerar manin och gör den till en klump av medmänsklighet istället. Problemet är bara att människor varken vill det ena eller andra.

  Det här är inte ens ett halvt steg, men det är bättre än inget. Och jag är ändå inte den som envisas med att plocka bort möjligheten att köpa nedladdningsbara exemplar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: