Come,

Karl hamnade i en mörk källa. Ovanför fanns ljuset och under låg det svarta. Knappt hade han hunnit välja vartåt han skulle rikta blicken, förrän någon sade honom att ljusets väg var vägen att vandra. Titta uppåt, sade de, och Karl gjorde som de sade.
….Varje dag satt och stod han nere i källan, och varje dag fokuserade han blicken på ljuset. Det var det enda vettiga. Någonting ryckte i hans fötter. Någonting knastrade därunder. I mörkret nedan låg något och ruvade, det störde han uppmärksamhet, drog den till sig, men lyckades inte få honom att slita blicken från ljuset. Ovanför lös det som vanligt.
….I mörkret slingrade något, men ljudet av röster från vita salar lyckades alltid överrösta de andra ljuden. Karl började dock upptäcka ett mönster, och han tyckte sig uppfatta upprepningar i rösterna – de verkade inte ha något nytt att komma med. Trots att ljuset var ovanför och starkt, kändes det så långt bort och han verkade aldrig komma ur den mörka källan.
….Det han tidigare gillat med rösterna och ljuset började sakta irritera honom. Det kändes som om allting stod stilla. Han kände sig retad, trots att de talade så glatt. Men det glada hade blivit en smärta, den hånade honom med sin ignorans och sina tomma ord.
….Så en dag slet Karl blicken från ljuset, och såg ned i mörkret. Det han såg därnere var något han aldrig kunnat föreställa sig, något han inte ens vid själva åsynen förstod. Det enda han med säkerhet visste, var att han kände en känsla, och denna känsla var densamma som den man känner då man får en önskan uppfylld.
….Och han gillade den.

Om NuYu

»Man formulerar sig och tror att det ska hjälpa mot något.« - Anna Hallberg Visa alla inlägg av NuYu

3 responses to “Come,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: